IKC de Skeakel, voor alle kinderen uit het dorp en omgeving

IKC de Skeakel biedt ouders kinderopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang en een goede basisschool. Zo kunnen kinderen van 0 tot en met 13 jaar op ons kindcentrum terecht.

IKC de Skeakel toont u graag wat we uw kinderen en u te bieden hebben. Wilt u meer informatie en/of een afspraak maken voor een bezoek? Bel of mail ons voor een afspraak.

Ons nummer is 0517 - 59 10 50.

deskeakel@cbo-nwf.nl

Hartelijke groet,
Tim Zasburg - directeur

 

Christelijk, respectvol, positief

Op ons kindcentrum werken we vanuit christelijke waarden en normen. Daarbij vertellen we vaak verhalen uit de Bijbel.
Op ons kindcentrum staan we echter ook open voor kinderen met een andere, niet-christelijke achtergrond. Op de Skeakel hebben we respect voor elkaar. Die respectvolle, positieve houding dragen we graag over op de kinderen.

Ons kindcentrum aan de Skoalstrjitte

IKC de Skeakel vindt u in de Skoalstrjitte 14 in Sexbierum. Bij de herindeling van ons dorp is de toegang tot onze school al opgeknapt. Nu ook ons eigen gebouw een nieuw jasje heeft is het wachten op de realisatie van it Waad, ons dorpshuis en multifunctioneel centrum. Dat is een kwestie van tijd want Dorpsbelang Sexbierum Pietersbierum werkt er hard aan om de nieuwbouw daarvan voor elkaar te krijgen.

Onlangs hebben we ook een filmpje gemaakt van onze IKC. Deze is hier te bekijken. 

Bieb op school

Een belangrijk vak op school is lezen. Wie goed kan lezen, heeft bij bijna alle andere vakken een stapje voor. Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en daardoor beter.

Om het leesplezier van onze leerlingen te bevorderen, hebben we de 'Bieb op school'. Hier kunnen kinderen boeken uitzoeken en meenemen naar de klas.

Buitenschoolse opvang

Op de Skeakel is de buitenschoolse opvang niet meer weg te denken: de werktijden van de ouders sluiten lang niet altijd aan op de lestijden van het onderwijs en dan is het fijn dat er opvang voor uw kind is. Voor en na schooltijd, én in de vakanties, zijn de kinderen welkom. Er zijn gemiddeld op een middag zo’n 17 kinderen, uit alle groepen van de school, en al deze kinderen spelen met elkaar in de gezellige groepsruimte, in het speellokaal en buiten op het plein. Er is altijd wel wat te doen bij ons. Om de zoveel weken hebben we een ander thema, bijvoorbeeld ‘landen’, ‘water’, ‘kunst’, ‘natuur’ of ‘kleuren’ en naar aanleiding daarvan wordt er iets leuks gemaakt of gedaan, naar eigen ideeën en eigen kunnen. En natuurlijk bedenken we ook zoveel mogelijk lekkere hapjes bij zo’n thema. (die we dan even later zelf opeten...!!) Maar niets hoeft! Als uw kind even liever wat anders gaat doen, mag dat altijd! De BSO staat vol met spelletjes en speelgoed; er is een poppenhoek, een bouwhoek, en een legotafel; buiten zijn er allemaal fietsjes en karretjes en natuurlijk een zandbak. En voor wie even in een Donald Duckje wil duiken, mag languit op de bank lezen. Vanzelfsprekend spelen uw kinderen altijd onder toezicht van de BSO-juffen! 

Kinderdagverblijf

In een prachtige, nieuwe ruimte zit het kinderdagverblijf van de Skeakel. Een groep met een warme huiselijke sfeer, waar een professioneel team van enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgt voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. We werken met een vast dagritme en geven de zorg die ouders van ons vragen, passend bij hun kind(eren). Want ieder kind is uniek! We zijn betrokken bij de gezinnen en vinden een warme overdracht bij het brengen en halen van de kinderen dan ook erg waardevol. Door middel van goede en open communicatie bouwen we aan een vertrouwensband, waardoor de ouders hun dierbaarste bezit met een gerust hart bij ons kunnen brengen en de kinderen graag bij ons komen spelen. Nieuwsgierig? Kom gerust eens langs om de sfeer te proeven. Groetjes! Berber, Annie, Lia en Ingrid

Voorschool/Peuter

 

Op de peutergroep van de Skeakel kunnen kinderen spelenderwijs ontdekken en leren. Het is een veilige omgeving waar peuters vrij kunnen spelen met leeftijdsgenootjes. De groepsruimte en de materialen bieden voldoende afwisseling en uitdaging voor elk kind, om zich op hun eigen tempo verder te kunnen ontwikkelen. Daarnaast zorgen de peuterleidsters er aan de hand van afwisselende thema’s voor dat de peuters op veel verschillende gebieden speel- en leerervaringen opdoen. Vanaf de leeftijd van twee jaar mogen kinderen bij ons komen spelen. De eerste keer kan het best even spannend zijn, maar de meeste kinderen vinden het al snel ontzettend leuk. Daarnaast is het een goede opstap richting het basisonderwijs. Kom jij ook gezellig bij ons spelen? Groetjes, Sietske, Jantina en Lia

Contact

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Dat kan per e-mail, telefoon of via ons contactformulier.
Ons nummer is 0517 - 59 10 50.