Hieronder leest u over alles wat er op de Skeakel leeft en speelt.

  2 oktober, Bericht medezeggenschapsraad IKC de Skeakel

  Beste ouder(s)/verzorger(s),

   

  Hierbij een bericht namens de medezeggenschapsraad van de Skeakel:

  Rol van de medezeggenschapsraad (MR)

   

  Via de MR zijn ouders en personeel betrokken bij het schoolbeleid. Meepraten over verschillende onderwerpen is dan ook de rol van de MR. Voor een aantal onderwerpen moet de school advies of instemming vragen aan de MR voordat een besluit genomen wordt. Daarmee is de MR een belangrijke manier om mee te praten over het beleid op school.

   

  De MR van de Skeakel bestaat uit de volgende personen:

   

  • Ouders:
  o Hessel Terpstra
  o Willy Boschma


  • Personeel
  o Jantien van Esveld-Idzenga
  o Alies Hiemstra

   

   

  Tevens heeft de MR van de Skeakel nog de hulp/aanvulling van 3 tal ouders. Deze hebben zitting in de groep Meedenkende Ouders (MDO). Deze ouders zijn:

  o Feike de Vries
  o Imkje/Hilbrand Bruinsma
  o Karin Bijma

   

  Wij als MR/MDO vinden het erg belangrijk om deouderbetrokkenheid te vergroten. Heeft u vragen, ziet u mogelijkheden of kansen voor onze school? Kunnen zaken anders of misschien beter? Laat het ons weten via: mr.deskeakel@cbo-nwf.nl

   

  Een fijne schooltijd gunnen we onze kinderen toch allemaal!

   

   

  Met vriendelijke groet,

   

  Willy Boschma

  Voorzitter MR

   


  29 maart, Doe mee met de Berentocht door het dorp!!!

  Doe mee met de Berentocht! 

  De “berenjacht” is overgewaaid uit Australië. Hierbij worden door bewoners knuffels voor de ramen geplaatst en kunnen de kinderen de dorpen door om deze te zoeken. 

  Pier de Haan heeft samen met Peter Alkema, het prachtige initiatief genomen om een leuke speurtocht op te zetten voor alle kinderen. De ondernemersvereniging en Bredeschool zijn er ingestapt door geld hiervoor beschikbaar te stellen. Er is ook een kleinigheidje voor de kinderen beschikbaar gesteld, voor het behalen van de berentocht. Deze krijgen de kinderen later, op een nog nader vast te stellen moment. 

   

  De foto puzzel-berentocht telt maar liefst 86 mogelijke zoekplaatsen. Van de meesten zijn de adressen/of straatnaam vermeld, maar om het lastiger te maken ook van een aantal alleen de foto’s van de knuffels geplaatst.
  Dus voor de peuters t/m groep 8 is het een leuke bezigheid in deze vreemde Corona thuissituatie tijd deze beren op te sporen...

  Vragen en deelname
  Wilt u meedoen?
   

  De berenjacht boekjes met foto’s en adressen kunt u ophalen voor het huis van Tessa de Haan (groep 8) op de Alde Buorren 13. Hier is voor huis een bak met boekjes geplaatst, zie foto's in de bijlage van dit bericht. 
   

  Voor vragen over de tocht, deelname of meer informatie over deze berentocht, kunt u kijken op de facebookpagina Sexbierum en Pietersbierum.

  Ps: Denkt u bij deelname om rekening te houden met 1,5 meter afstand en niet samen te scholen in te grote groepjes? 
   

  Namens Pier de Haan en Peter Alkema,

  Heel veel plezier met de berentocht door het dorp!!
   


  14 februari, diversen

  Sinds woensdag 8 januari zitten wij weer allemaal onder één dak aan de Skoalstrjitte. Van 0 - 12 jaar gaat allemaal naar onze school of is het toch een IKC? Een aantal zaken moeten de komende periode nog afgerond worden. Er komen lockers voor de kinderen van groep 3 t/m 8. De meubels voor de leerpleinen worden nog geleverd. Er worden speeltoestellen geleverd. Dit gaat allemaal in de komende weken gebeuren. Als het wat droger wordt wordt het gras/modder veld aangepakt. Dan zijn wij helemaal klaar. Dit willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. De opening van de school zal eind maart of begin april zijn. Dit hoort u z.s.m.